Hotel Monastère & Café Louis

H A R T J E - Eten & dromen

Toen ik hoorde dat er een nieuw hotel haar deuren zou openen aan de Boschstraat, werd ik al nieuwsgierig. Toen ik hoorde dat daar ook een Franse bistro geopend werd... werd ik razend enthousiast! Als fan van de Franse keuken ging mijn hartje hier sneller van kloppen. Enfin, wij naar de Boschstraat. 

Klassiek, stijlvol en trendy. Zo luidt de website. Met prachtige illustraties die ons al een tijdje nieuwsgierig maken. Foto's waren er nog niet, maar deze stijlvolle tekeningen maakten het spannend. Eenmaal aangekomen merken we al gauw dat het team van Hotel Monastère precies de stijl heeft weten over te brengen. Stijlvol, Parijs chic, maar vooral verrassend qua interieurkeuze.  Het voormalige klooster is met behoud van klassieke elementen uit de 14e eeuw een fantastische aanwinst voor de Boschstraat, midden in het centrum van Maastricht. We worden getrakteerd op een rondleiding en nemen plaats in Café Louis. Het aperitief van bubbels met lavendel geeft ons het gevoel op vakantie in Zuid-Frankrijk te zijn. Santé!

De klassiek Franse gerechten worden door het lieve personeel geserveerd. Een plateautje met oesters, sardines en een heerlijke steak tartare. Natúúrlijk onder begeleiding van een fijn glas bubbels. We zitten aan het raam en het voelt echt alsof we buiten Maastricht zijn. De lichtinval is rustgevend, de akoestiek is perfect. De stad kent genoeg mooie plekken, maar deze is bijzonder. Deze sfeer voelden we nog nooit ergens anders. Deze gerechtjes kosten rond de €10,- en vragen erom gedeeld te worden. De bediening voelt perfect aan dat veel eten op deze zwoele zomeravond niet aan ons besteed is. Ze vragen de chef om een kleinere Lady Steak en die past nog perfect bij de rest van de gerechtjes. Perfect gebakken en goed op smaak. Als dessert eentje voor de zoetekauwen: aardbeitjes met vanille-ijs en aardbeienlikeur. Wij zijn content! 

Mazzel dat we hadden: we mochten blijven logeren. Met de glazen lift (die je een graffiti-tour geeft) naar de vierde verdieping. De kamers stralen rust uit. Met hier en daar een knipoogje naar a dirty mind. A joy forever, als je het ons vraagt. Heerlijke bedjes, een goddelijke regendouche. 's Nachts is het muisstil, terwijl we in hartje Maastricht zijn. Het ontbijt vindt plaats in Café Louis. De sfeer is oh zo fijn, ook in de vroege ochtend. Dit is een aanrader als je Maastricht bezoekt! 

Hotel Monastère Maastricht

Boschstraat 71 

6211 AV Maastricht

t: +31 43 8700 240 

e: info@hotelmonastere.com