Diner bij het Kruisherenhotel

H A R T J E - D I N E R 

Het Kruisherenhotel. We zijn er allemaal wel 100 keer langs gelopen. Hebben de fraaie ingang gefotografeerd of fietsen op z'n minst iedere dag langs op weg naar werk. Maar er dineren? Hmm... Da's tocht super chique? Chique is het zeker, maar tijdens ons bezoek in het kader van Maastricht aan de Bar kwamen we er achter dat de drempel aanzienlijk lager ligt dan we dachten. De gastvrije, maar oh zo eerlijke service maakte ons nieuwsgierig. Een diner werd dan ook meteen gepland. 

 

Met een prachtig historisch plafond, dat geweldige muurschilderingen rijk is, kijk je je ogen uit. De lichtobjecten (noem het geen lampen!) lijken boven je hoofd te zweven. Een sprookjesachtige, bijna surrealistische omgeving. Enfin, we komen om te eten! De amuses vliegen ons om de oren en de glaasjes Ruinart (onze BFF) worden er gezellig bij geserveerd. Chef de Cuisine, Bram Haenen, komt zich even voorstellen en we kunnen bijna niet wachten op zijn culinaire verrassingen. Rick van Kerkhoff - Assistent Restaurant Manager - voorziet ons de hele avond van de fijnste wijnen, leuke anekdotes en vooral een heel gastvrij gevoel. Fijne vent. Als eerste worden we verrast met zeeduivel & rivierkreeft met frisse groentjes zoals komkommer en wakame. Verrast door saffraan en groene curry. Daarna zalm met zwarte sesam en een frisse tomatenbouillon. Om vervolgens weer even lekker Bourgondisch verder te gaan met een geweldige tournedos. Waar we de chef extra complimenten voor geven is de ultieme test: een vegetariër aan tafel... Veel restaurateurs worden even zenuwachtig, maar deze culinaire meester weet daar wel raad mee. Jaloersmakend kijk ik af en toe naar de gerechten van de herbivoor tegenover me... Wat een pracht en praal. 

 

Het dessert volgt. Zoet of kaas? Wat dacht je van allebei. Helemaal fijn! Een koffietje (de lekkernijen blijven gewoon komen, ze weten wie ze voor zich hebben) in de wijnbar met een gezellig gesprek met Restaurant Manager Bart Vanderstukken maakt onze avond compleet. Oh, nee wacht! Een bezoek aan het toilet. De ervaring op het toilet wordt voor mij een steeds belangrijker item. Maar mag ik even een applaus voor het toilet bij het Kruisherenhotel? Een klein beetje spannend, maar relax: nobody can see you!

 

Maak het zo culinair als jezelf wilt, de menu's kosten tussen de € 35,- en € 65,-. Wijnarrangement erbij? Ik zou er voor gaan! 

 

Kruisherenhotel

Kruisherengang 19
6211 NW Maastricht

+31 (0)43 329 2020

Website