Best of both worlds: cocktails & coiffeurs

Als ik vroeger op stap ging vond ik eigenlijk het 'voorspel' het leukste. Thuis, met een glaasje wijn, soigneren. Samen met je vriendinnen je haren stylen, toch nog even die andere outfit aan. Nog een glaasje wijn? Daarna de stad ingaan was bijzaak, het tuttebellen van tevoren vond ik het meest spraakmakend. Toen ik vorige week voor het eerst bij Cocktails & Coiffeurs naar binnen ging kreeg ik dus meteen weer dat gevoel terug.

 

Ik ging samen met Ellis van Liefs uit Limburg voor de full treatment. We werden door eigenaar Edin onthaald met een zalig glas bubbels: Piper Heidsieck on ice. Da's nog eens bubbelend binnenkomen. Vervolgens werden we aan het styling-team van C&C voorgesteld. Palmyre, Xandra en Tien Njoo staan dagelijks voor je klaar voor hair styling. Hanna-Grete staat als make-up artist haar mannetje. Je boekt van tevoren heel eenvoudig de gewenste behandeling online (iets wat echt nieuw is voor Maastricht) en de rest verzorgen zij. Je kunt natuurlijk ook enkel een cocktail drinken of met een kopje thee in de kapperstoel plaatsnemen.

We vervolgen onze weg via de cocktailbar naar de 'hairbar'. Een hippe omgeving met edgy neonlicht. Echt top! Onze haren worden gewassen en we kletsen ons suf. Daar komt Edin alweer met een fancy cocktail: een Cosmopolitan. Het lijkt alsof we ons in een aflevering van SATC begeven. De combinatie van luxe soigneren en het gevoel van underground clubbing: ik begin me hier thuis te voelen. Palmyre en Tien Njoo geven mij een volumineuze coupe en Ellis krijgt beachy waves van Xandra. Daarna staat Hanna-Grete voor ons klaar voor een evening glam make-up! Sowieso luxe om te weten dat we dadelijk - volledig gesoigneerd - de stad in flaneren. 

We kunnen de deur natuurlijk niet uit zonder een hapje van Italians finest: een slice van pizzabakkerburen Piano B. Na twee uurtjes gezellig kletsen, soigneren en cocktails sippen huppelen we vol vertrouwen de stad in. Cocktails & Coiffeurs is alles wat Maastricht nodig had! 

 

Cocktails & Coiffeurs

Tongersestraat 27

Maastricht

Website