Kerst is een feest door Le Bon Vivant

Want heel culinair Maastricht is druk bezig met de lekkerste kerstmenu's. Deze kerst vieren we thuis en dat zullen we weten ook ;-) 

 

Ik had de eer om het kerstmenu van Le Bon Vivant alvast te proeven. Ik dekte de tafel sjiek, het mooiste bestek toverde ik tevoorschijn en Mariah Carey klonk uit de speakers. Het is pas net december, maar ik haalde voor jullie alvast de kerst in huis. Want, het smaakte echt fan-tas-tisch... Ho ho ho, wat was dat fijn. 

Extra mooi meegenomen aan dit menu is, dat het echt minimale inspanning kost om een waanzinnig menu op tafel te toveren. Dat is namelijk af en toe tricky met menu's die je nog zelf moet afmaken, je bent als onervaren chef vaak uren bezig. Ik zag mezelf al als Bridget Jones in de keuken staan, met blauwe soep en een sip gezelschap. Maar ik had geluk: met de mega handige instructies, had ik binnen no-time een 5 gangen menu op tafel getoverd. Het ene gerecht nog lekker dan het andere... Hieronder deel ik het menu met je!

De terrine was echt waanzinnig, af en toe word je getrakteerd op een boterzacht hapje foie gras en dat maakt het extra feestelijk. Erna de soep... Licht pittig en enorm verrassend door de citroengras en koriander. Ik kon het niet laten het bord af te likken en omdat we toch thuis zitten deze kerst raad ik je ook aan om dat gewoon te doen. Als derde gerecht volgde de kabeljauw in fenegriekboter. Door de trompet de la mort een echt seizoensgerecht. Als feestelijk hoofdgerecht volgde de eend met hoisin-jus, echt waanzinnig lekker. Een kleine en krachtige Aziatische touch op dit klassieke gerecht. George Michael zong door de speakers over 'Last Christmas' en wij gingen door naar het frisse nagerecht. De bavarois smaakte zoals je het woord uitspreekt: exotisch en zacht. De chef van Le Bon Vivant heeft ons wel met een 'probleem' opgescheept. Wij kunnen namelijk niet wachten op kerst... De boxen voor kerstavond zijn inmiddels besteld via de site! 

 

Wil je meer weten over het menu of wil je sowieso eens kennis maken met dit klassieke & prachtige restaurant? Check dan de website!