Guess who's back... it's Harry!

eindelijk, maastricht is weer compleet

Na maanden gesloten te zijn is ons lievelings restaurant weer open. Harry's opende afgelopen weekend weer zijn deuren. Een flinke verbouwing maakte heel Maastricht nieuwsgierig en dat bleek niet voor niets. Want de heren Beaumont hebben ons weer versteld doen staan. Samen met hun team hebben ze het bekende restaurant van Hotel Beaumont omgetoverd tot een restaurant dat de lat voor Maastricht wederom hoger legt. Waar zij jaren geleden de eerste waren met steak tartaar op het menu zijn ze nu de eerste die dit populaire gerecht van de kaart bonjouren. Daar is lef voor nodig en juist dat smaakt naar meer. We nemen een cocktail... Dirty Martini extra dirty please!

Het menu is fijn, vernieuwend en behoeft een kleine uitleg. Nee, geen shared dining like everywhere maar geweldige gerechten lekker voor jezelf. Tip: start met wat oesters en bites en een cocktail om in de stemming te komen. Echt zalig zijn de aardappelblini met crème fraiche en viskuit en de brioche met sobrasada. Daarna is het vooral de vraag wat je bij de wilde zeebaars gaat combineren, want die mag je gewoonweg niet overslaan. In z'n geheel in een zoutkorst bereid en perfect gefileerd door de chef. Love it! Hierbij eet je wat frisse groentjes en that's it. Combineer met een paar gerechten van het menu en verheug je op het dessert...

Een tripje naar het toilet is bij Harry's altijd een feestje. De vogeltjes fluiten, de spiegels nodigen uit voor een instagrammable kiekje en de zeep is top. Altijd gevoelig geweest voor de toilette expérience en Harry's wint immer. Eenmaal terug gekomen is het een extra feest als de volgende gang op tafel staat. Een dessert met een gouden randje: de limoen spongecake met bosbessencompote. Daar drinken we een rijke Gewürtzraminer bij. Na het dessert nodigt de bar je uit voor een drankje. Daar houd ik nou écht van, even natafelen aan de bar van een restaurant. Dit maakt een avondje bij Harry's compleet én perfect. What's shakin'? Een Espresso Martini natuurlijk!  Hmm... I may show up at Harry's Bar a lot!