Onglet: meer dan een lekker stuk vlees

Op een perfecte vrijdagmiddag stappen we de slagerswinkel van Onglet binnen. Tout werkend Maastricht loopt hier naar binnen voor een lekker broodje met goed vlees. Om daar op te peuzelen of om mee te nemen naar kantoor. Zitten we hier wel goed? Jawel... We gaan dadelijk zalig eten in een verborgen plekje in dit pand in Wyck. De dames giechelen van achter de glazen vitrine. Zij zien vaker de twijfelende gasten die zich afvragen of ze wel aan het goede adres zitten. Ha. Daar komt Levy, wij mogen mee en worden door de dikke deur van de 'koelcel' mee naar binnen begeleid. De plastic flappen wapperen ons om de oren. En dan... We stappen Onglet binnen. Een open keuken met ambitieuze chefs, druk aan het werk. De oude werkplaats van de slager heeft plaats gemaakt voor een indrukwekkend interieur. De historie van het pand is tevens de rode draad door het menu: liefde voor vlees. In een wereld waar we allemaal maar vegan willen zijn, vergeten we dat er ook vlees beschikbaar is met liefde voor het beest. Bij Onglet is dit het geval. 

We krijgen een verrukkelijke amuse en Levy legt ons haarfijn de kaart uit. Fijne gerechtjes, perfect om te delen. Een wijnkaart met veel Limburgse keuze, daar houden we van. We horen gezellig geroezemoes en de sfeer is top. Belangrijk detail, waar we zelf altijd blij van worden is dat het interieur tot in het toilet perfect uitgewerkt is. Zonder pretentieus te zijn, klopt het concept in stijl en uitvoer. De bediening is zo kundig dat ze bijna niet opvallen. Ze zijn er wanneer nodig en voor de rest werkelijk onzichtbaar. De vriendelijke jongen uit Montfort weet alles over de wijn, zonder over zuurtjes en afdronkjes te kletsen. Precies genoeg informatie om alleen maar meer te willen. Het menu is puur, geen flauwekulletjes en lekker Maastrichts. 

Een aanwinst met een gouden randje voor Maastricht. Bij Onglet proef je de liefde voor het vlees met respect voor de geschiedenis van het pand én met een grote passie voor al het moois dat de streek te bieden heeft. Wij gaan hier in ieder geval vaker heen en adviseren je hetzelfde te doen! 

 

Onglet

Maandag t/m zondag voor diner, in het weekend ook lunch. Woensdag gesloten.

Wycker Brugstraat 27

Maastricht

Website