Everything nice: from sugar to spice

Een tijdje terug bedacht een team van food-loving ondernemers om bakkerij/patisserie Bread & Delicious om te toveren tot deze waanzinnige 'resto-bar'. Op (bijna) ieder moment van de dag kun je hier terecht voor heerlijk eten. Om daar op te smikkelen of om mee naar huis te nemen. Ik ging het ontdekken op mijn favoriete moment van de dag: koffietijd! Ik word heel lief ontvangen door Ellen, mede-eigenaar en gastvrouw in hart en nieren. Ik neem plaats aan een fijn tafeltje aan het raam in het resto-gedeelte. Met uitzicht op de open keuken en met een doorkijkje naar de winkel... "Kopje koffie alsjeblieft!"

Terwijl ik aan mijn koffie nip (ik kon het niet laten om er ook meteen een smoothie bij te bestellen) ontdek ik het menu. Meteen voelt het als een vergissing: "had ik niet rond borreltijd aan moeten schuiven? Het ziet er zó lekker uit!". Het lunchmenu nodigt uit om te blijven zitten, maar het avondmenu roept dat ik nog eens moet terugkomen. Will do! Ik word door Ellen uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de winkel om daar een gebakje uit te kiezen. Daar heb ik wel oor naar. 

Eigenlijk wil ik maar van twee gebakjes snoepen, maar daar nemen ze geen genoegen mee. Ach, je bent een patissier of niet: de cheesecake gaat erbij! De zalige cake wordt vergezeld door een friszure citroenmerengue en een eclair zoals je hem nog nooit eerder had. Echt, deze gebakjes brengen koffietijd back in style. Eigenlijk nodigt de hele winkel me uit om al mijn voornemens opzij te zetten en werkelijk alles te proeven. Ook het traiteur-gedeelte is fijn. Zou mijn man het doorhebben als ik vanavond de aardappelen inwissel voor een van deze goddelijke gerechten? Anyhow, of het nu voor een lunch, diner of hap voor thuis is, ik kom zeer zeker terug. Een ware aanwinst voor Maastricht.

 

So Delicious

Stationsstraat 21-23

043 - 325 20 35

Website