Maastricht is écht heel magisch!

Op een (zeer zonnige) doordeweekse dag treffen we elkaar bij station Maastricht. Op deze frisse decemberdag ga ik met een vriendin op stap. Doordeweeks, want daar zijn we echt dol op. Er is veel meer rust, zowel in de stad als in je hoofd... De straat richting het centrum is magisch versierd, etalages knipogen naar je en werkelijk iedere ondernemer in de stad heeft zijn best gedaan. Het is prachtig in Maastricht. Pal aan de wilde Maas nemen we plaats bij Cinq. Een glaasje wijn en een lichte lunch, wat een prachtig uitzicht over de stad. Cinq zorgt voor een goed begin van ons dagje Magisch Maastricht. 

 

Cinq - Cörversplein 5 - Website  - Instagram

Na de zalige lunch wandelen we de brug over. Ook in de historische binnenstad worden we verrast door de mooie lichtjes. Zowel in de bomen als in de etalages, in Maastricht doen ze echt hun best in december. We kunnen het niet laten om nog een klein cadeautje te kopen voordat we op het Vrijthof komen. Normaal zijn we helemaal niet zo'n fan van een typische Kerstmarkt. Maar zoals op veel vlakken doet Maastricht het compleet anders. Het is er gezellig, sfeervol, niet overvol druk. Maastrichtse ondernemers vertegenwoordigen ook hun ambacht op het plein met verschillende kraampjes. Van rustieke broden tot lokale chocolade. Heerlijk! Het reuzenrad biedt ons het mooiste uitzicht dat we ooit zagen van Maastricht. Na vijf rondjes hadden we eigenlijk nog geen genoeg van de pracht en praal. Ga dit zeker doen! 

Na een flinke wandeling over het plein sluiten we af met een glühwein en een glaasje bubbels. Tsja, je bent een Maastrichtse of niet...

 

Ga nog snel in december naar Maastricht om de magie te ontdekken. Zeker niet alleen op het Vrijthof, maar echt op ieder hoekje van de stad. 

 

Voor meer informatie over het aanbod: Magisch Maastricht

Met dank aan Visit Maastricht