Lekker schuilen bij NOON

Hèhè... Eindelijk weer eens iets verrassends op de kaart. Niet alleen het menu van NOON zelf, maar ook het concept. Een zogenaamde hide-out: even schuilen van wat je gewend bent in Maastricht. Ontstaan uit liefde voor underground dance (onderdeel van COMPLEX). Want hoe fancy het ook oogt, NOON ligt bescheiden en een tikkie verstopt 'onder de brug'. 

 

Weer even iets heel anders dan wat we gewend zijn in Maastricht. En daar word ik vrolijk van. We worden fijn en hartelijk ontvangen. Jammer dat we écht moesten schuilen (het regende), want het terras vraagt om een avond lang borrelen. Enfin, doen we volgende zomer als eerste! Zoals ik het al zei: ook het menu is verrassend anders. Waar je bij shared bites vooraf normaal aan een vette portie nacho's denkt, verrast het culinaire team van NOON je op gepaste wijze. Er staan fijne vegetarische gerechten bij waar het hart van mijn niet-vleesetende gezelschap sneller van gaat kloppen. Weer eens wat anders dan de standaard vega gerechten waar je wel klaar mee bent. De bulgur salade, Rommedoebeignets (omg) en rode bieten met zalig schuimpje doen mij nu nog watertanden. Verder is de ceviche echt de favoriet van de avond. 

We drinken bij dit lekkers een goede Verdejo, maar zijn begonnen met de cocktail van het huis. Bonjour, die heeft ons een goede start van de avond gegeven. Tikkie sterk, vandaar dat ik hem even vergat... ;-)

 

Als hoofdgerecht kies ik de butter steak en mijn fleurige gezelschap kiest de verse pasta met truffel. Het vlees is zó mals en precies gebakken zoals ik het wens. De truffelpasta maakt me een tikkie jaloers, maar gelukkig mag ik een happie proeven. Echt goddelijk! 'Nog een glaasje Verdejo por favor!' 

Om de avond zoetjes af te sluiten bestellen we de moelleux van chocolade (perfectie op een bordje) en de gekarameliseerde ananas met een exotisch kokossausje. Met een koffie erbij genieten we van het uitzicht over de Maas en de rest van stad. We krijgen zin om de hele avond verder te clubben. Bij NOON gelukkig geen probleem, want je rolt zo richting de club. Tot 05:00 uur ben je hier nog welkom voor een ondergronds dansje. I'm in!

 

NOON

Griend 6-7

Tel: 043 820 0008

Instagram

Website