Een échte eye-opener

Al jaren lang is mijn routine wat betreft de verzorging van m'n gezicht ongeveer hetzelfde. Een simpel olietje om de oogmake-up te verwijderen, de rest schrob ik er met warm water vanaf. Soms met een grove scrub, als ik het gevoel heb dat een grote schoonmaak de boel wel weer 'recht trekt'. Althans, daar ga ik al jaren vanuit. Een lekker dikke crème van een simpel merk als Nivea lijkt me voldoende, toch? Totdat ik op bezoek ging bij BEAUTYLOFT, omdat ik toch wel baalde van de staat waar mijn huid zich in verkeerde. Wat blijkt, ik doe het toch al enkele jaren hélemaal verkeerd! 

 

Nu werkt de winter (en de loeiende verwarming) niet echt mee deze periode, daar geeft Sonja mij gelijk in. Maar... Die routine moet en zou onder de loep genomen worden. Want warm water: daar is je gezichtje helemaal niet blij mee. En je kunt vettige crème smeren zo veel als je wil, maar op een slecht gereinigde huid heeft niets effect. Met het schaamrood op mijn wangen leer ik alle ins en outs van de perfecte gezichtsverzorging, met liefde verteld door Sonja van BEAUTYLOFT in Maastricht (onderdeel van Servaas the Beauty Concept).

 

Ik neem plaats in de zalig comfortabele stoel en de felle lamp gaat aan. Gek hoe je je kunt schamen als iemand met een vergrootglas je huid gaat bekijken. Ik voelde al een tijdje dat mijn gezicht zich als een soort Sahara presenteerde. Droger dan droog, velletjes, schilfertjes, the works. Ongelooflijk gedehydrateerd, zo constateert de connaisseur. Met een uitgebreide variant van de Classic Treatment neemt Sonja me stap voor stap mee in de perfecte gezichtsverzorging. Met heerlijke producten van Babor (mijn badkamerkastje staat inmiddels vol met de essentials) wordt mijn huid verrast. Een diepe, maar toch milde reiniging, waarbij de bloedsomloop flink wordt gestimuleerd. Daarna wordt het eventjes stil: een goddelijke massage waarbij ik mijn best moest doen niet in slaap te vallen. Echt genieten. Zzzz....

 

Wat ik hiervan heb ik geleerd? Naast het feit dat ik dit écht vaker moet doen (oftewel, mezelf moet gunnen), is het volgende: verzorg je gezicht op de juiste manier! Laat je door Sonja adviseren wat jouw huid écht nodig heeft en niet wat de beauty-industrie (of jij zelf) je wijsmaakt dat je nodig hebt ;-) Investeer eens in écht goede producten, waardoor je heel snel verschil merkt in de conditie van je huid. Daarnaast bezoek je regelmatig (het hoeft echt niet iedere week) BEAUTYLOFT voor een flinke onderhoudsbeurt. De rest doe je zelf iedere ochtend en avond in de badkamer thuis. You can thank me later! 

 

BEAUTYLOFT

Sint Servaasklooster 41

06-27048514

Mail Sonja

Website