SOFA | Maastricht aan Tafel

H A R T J E - S O F A
Ieder jaar verheug ik me op Maastricht aan Tafel. Dit is namelijk dé gelegenheid om restaurants te ontdekken, waar je normaal niet zo snel een tafel zou boeken. Door de prijs, de afstand of gewoon... Omdat je soms stiekem zo van de vertrouwde restaurants houdt. Vorig jaar ontdekte ik op die manier al Le Bon Vivant, een restaurant dat ik daarna in mijn hart heb gesloten.

Welnu, op de fiets naar SOFA! Een heerlijk stukje fietsen op een bloody hot zomerse avond. Langs het water voelt het alsof je vanuit je vakantiehuisje een lokaal restaurantje gaat ontdekken. Behalve het vakantiehuisje is dit dan ook hoe het zit. We gaan het Maastricht aan Tafel menu van SOFA proberen, voor €29,50 per persoon, waarbij je ook nog eens het goede doel steunt! 

We beginnen - ja sorry hoor - met een glaasje bubbels. Genietend van het terras, dat echt helemaal vol zit. Met gezellige mensen. Ik hoor Fransen, Walen, Duitsers. Hier en daar zitten bekende gezichten uit Maastricht. Het gaat goed met SOFA. Hoe heb ik dit niet eerder kunnen ontdekken? Enfin, het voorgerecht! Gemarineerd rund met een frisse salade van glasnoedels, mierikswortelcrème en dashi. Verrukkelijk! En een perfecte match met de rode wijn, die de uiterst vriendelijke wijnkenner ons heeft geadviseerd. 

Het hoofdgerecht volgt, wederom in het gezelschap van een fijne wijn. Ik weet niet veel van wijn, maar ik weet wel wat lekker is. Dit is lekker! Wat ook lekker is: de dorade met tomaat-paprika antiboise en kruidensaus. Een fris zomers gerecht waar ik tot de laatste hap van geniet. De sfeer is goed hier. Tussendoor neem ik een kijkje binnen en ik weet nu dat het op een regenachtige of koudere dag ook reuzegezellig binnen is. Een mooi en stijlvol interieur. De bediening is lief, weet waar ze het over hebben en merkt alles precies op tijd op. Echt fijn. 

En dan - jawel - het dessert. Limoencheesecake met rood fruit en limoensorbetijs. Een fantastische combinatie van zuurtjes, zachte cheesecake en rood zomers fruit. De bubbelende dessertwijn spreekt voor zich. Nog nooit gehad, maar de sommelier kon zich maar al te goed inleven in mijn lievelingswijnen. Chapeau. We wandelen nog door de omgeving, ontdekken Kasteel de Hoogenweerdt dat ernaast ligt, genieten van de zwoele zomerse avond. Op een bijzondere plek keken we in alle rust naar de zeldzame bloedmaan. De avond kan niet meer stuk. Ik kan wederom met zekerheid zeggen: ontdek Maastricht aan Tafel en sluit een nieuw restaurant in je hart.

 

SOFA Maastricht

Hoge Weerd 6

6229 AM Maastricht

043 367 1337
Website