The Student Hotel - Sphinxkwartiers trots

H A R T J E - S L A P E N 
Op een fijne donderdagavond wandelen we naar het Sphinxkwartier. 5 jaar geleden had je mij niet wijs kunnen maken dat ik hier met een glimlach naar toe zou wandelen. Het Sphinxkwartier heeft een waanzinnige ontwikkeling ondergaan. Zo vind je er de Muziekgieterij, Lumière Cinema en wordt er volle bak gebouwd aan nog meer sjieke locaties, zoals meubelzaak Loods5. Maar, ook The Student Hotel! In de voormalige Sphinxfabriek vind je dit bruisende hotel. We worden ongelooflijk vrolijk ontvangen, waardoor we nog tot 's ochtend een smile op ons gezicht hebben. Heerlijk! Tijdens het inchecken krijgen we een Cornetto, love it! 

Het hotel biedt ongelooflijk veel faciliteiten en dat is fijn. Een geweldig 'net' waar je in kunt hangen en TV kijken, een pingpongtafel, een super gezellige bar en een sportieve ruimte. Hier kun je op dinsdag en donderdag samen met Tunde van Training Maastricht een super training doen van 20:30 - 21:30, mocht je even in actie willen komen. Ook super is de Sphinxpassage, De Sphinxpassage is een 120 meter lange overdekte tegelpassage tussen het Eiffelgebouw en de Pathé. Bijna 30.000 tegels brengen het Maastrichtse Sphinxverleden in woord, beeld en objecten tot leven. Echt de moeite waard. Wij werden ook nog stiekem getrakteerd op een tripje naar het dak. Waan-zin-nig en woorden schieten tekort. Het uitzicht is fenomenaal... 

De kamer zelf heeft allerlei verrassingen voor ons. Leuke spreukjes, kleine woordgrappen en een heerlijk bed! Het is muisjesstil, dus die studenten van tegenwoordig vallen nog wel mee ;-). Nadat we 's avonds de stad hebben ontdekt en heerlijk hebben geslapen worden we nog getrakteerd op een ontbijt bij The Commons. Een aparte horecazaak, waar alle gasten van The Student Hotel mogen ontbijten. Funky interieur, lekker 80s, echt funny. Een bescheiden ontbijtje, maar van te veel keuzes houden wij niet. Het is een fijne lichte zaak en de bediening is heel lief. 

Voor bezoekers zéker, maar toch wil ik bewoners van Maastricht ook echt eens aanraden te gaan logeren in eigen stad. Je ervaart Maastricht echt anders. The Student Hotel is voor mensen die even een wilde kant van zichzelf willen wakker maken. Eventjes spelen en laat naar bed. May the student in you never die!

 

The Student Hotel 

Sphinxcour 9A

6211 XZ

Maastricht

Website