SANTHEE: Unusual Tea Affair bij Mr. Smith

In samenwerking met Hendrick's Gin organiseerde cocktailconnaisseur Mr. Smith voor het eerst een Unusual Tea Affair. Van 13:00 tot 16:00 uur opende Mr. Smith zijn deuren naar de mysterieuze cocktailkelder. In hartje Wyck kon je hier genieten van een boozy afternoon. De connaisseurs shakete erop los. Allemaal in high-tea stijl, maar dan natuurlijk met een mystiek sausje eroverheen. Zoals we dat van Mr. Smith gewend zijn. 

 

Hendrick's Gin, help me effe? Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken. Zo dat is nogal wat, maar proef het maar eens en je geeft me geen ongelijk. Samen met de krankzinnige cocktailkrachten van Mr. Smith werd dit nogal een bijzonder theekransje.  In tegenstelling tot doorsnee-gins, wordt Hendrick’s gedistilleerd in Schotland met essences van komkommer en rozenblaadjes. De geserveerde hapjes brachten deze smakencombinatie precies in balans met een extra verrassend karakter. 

 

Wat stond er op het menu? Voor 29,50 kon je genieten van 3 verschillende cocktails én hapjes. De eerste werd in stijl geserveerd in een oud-Engelse theepot. De zogenaamde Hendrick's (Tipsy) Tea Party met verrassende en frisse smaken van lychee en citroen. Thee nippen was nog nooit zo fijn. Als gauw volgde Hendricks's Time To Travel, met een leuke knipoog naar onze wereldreiziger Mr. Smith himself. Saint Germain, vlierbloesem en basilicum. Genieten! Tussendoor werden we verwend met frisse hapjes, die door het licht vettige karakter een goede basis boden voor de cocktails. Als laatste een favorietje: Hendrick's Red Snapper. Tabasco (goedemorgen!), tomatensap met een bite en gerookte rozemarijn. 

 

Om het feestje compleet te maken werden we nog verwend met een etagière van DARQ. Wanneer weer? We hopen het snel weer op de agenda te mogen zien! 

 

Lees ook mijn uitgebreide blog over Mr. Smith!