Brandsøn: øh zø lekker!

H A R T J E 

Maastricht is een mystiek plekje rijker. Trots aan Het Bat vind je Brandsøn. Een mysterieuze plek voor een drankje, hapje of een avond uitgebreid tafelen. Op hoog niveau, want de chefs van Brandsøn hebben kaas gegeten van goed eten. Door de liefde voor Maastricht die je overal in deze zaak terugproeft, kun je wel zeggen dat Brandsøn een mix van sjiek & chique is. Je kunt kiezen uit à la carte of een verrassingsmenu. Dat laatste maak je zo culinair uitgebreid als je zelf wil. Wij doen bescheiden en proberen het 3 gangen menu. We beginnen (hoe kan het ook anders) met een glaasje bubbels. Een amuse van ansjovis (alleen intimi weten dat ik & ansjovis beste maten zijn) kickt er lekker in. Een ziltig begin van een culinaire avond. Al gauw volgt gravad lax met mierikswortelcrème. Fris, verrassend en compleet in balans. De wijn met tropische verrassingen maakt het af. 

Lekker op het gemak, maar in perfect tempo volgt de eend. Vergezeld met rozemarijnjus en polenta. Wederom worden we verrast door de uitstekende keuze van de wijn. Heerlijk! Het valt ons op dat het bedienend personeel echt vriendelijk is. Iets waar ik écht van kan genieten. Ze zijn kundig, gezellig, maar vooral goed in hun vak. De een nog groen, de ander al langer in het vak, maar allemaal voelen ze zich hier als een vis in het water. Als een Mosasaurus beter gezegd. Want ook het Maastrichtse monster zie je overal terug in de zaak. Enfin, het dessert! Een erg fijne combinatie van mango, yoghurtijs en witte chocolade. Je verwachtte het natuurlijk al: de dessertwijn haalt de boel omhoog tot een nóg hoger niveau. Top! 

Na het diner nemen we nog even plaats aan de bar, waar we heerlijk zitten. De cocktailkaart is veelbelovend. We gaan voor 'The Cave' een ode aan de Maastrichtse grotten. Hoe dat er uit ziet zul je zelf moeten beleven, maar in de sfeerimpressie hieronder geef ik je alvast een preview. 

 

Bij Brandsøn geniet je op hoog niveau, maar niet uit de hoogte. Het lieve personeel en de prachtige zaak blijft nog lang hangen. 

 

Brandsøn

Het Bat 2

6211 EX

Maastricht

info@brandson.restaurant

0432012620
Website

Een kleine, maar zeer belangrijke side note: het toilet! Ze zijn zeldzaam, maar als ik er dan een tegenkom... Dit exemplaar is er een voor in de boeken. Niet alleen fris & fruitig, maar perfect om je weer eventjes op te frissen. De zeep is heerlijk! Jaloers ben ik dan weer wel op het herentoilet, want na enige research heb ik vernomen dat de heren toegang hebben tot een gouden pot. Misschien iets voor in de toekomst ;)