Wijnproeven bij Thiessen Wijnkoopers

H A R T J E - D R A N K J E
Nog op zoek naar een invulling van je perfecte vrijdagavond? Heb ik dé tip voor je! Boek een proeverij mét rondleiding bij Thiessen Wijnkoopers. In hartje Maastricht wandel je zo de fantastische winkel in, als je van het Vrijthof naar de Markt huppelt. Sowieso perfect als je nog een cadeau van niveau nodig hebt. Sjieke wijnen, mooie bubbels en eventjes proeven met de speciale kaart die je kunt opwaarderen. Het ongelooflijk vriendelijke personeel vertelt je er graag alles over. Maar... er is hier zo veel meer te beleven. 

Enfin, het is vrijdagavond. De vrijmibo kennen we inmiddels wel. Het is nog te vroeg om aan tafel te gaan, maar de computer is zojuist met enthousiasme afgesloten dus we moeten eropuit! Het is 17:30 uur en we wandelen richting het statige pand aan de Grote Gracht. De kinderköpkes in combinatie met de torenhoge hakken zorgen voor het ultieme weekendgevoel (en geluid). We wandelen bij Thiessen naar binnen. Een warm welkom van de lieve Arlette laat ons thuisvoelen (ze is ook nog Vlaams, love it!). Met een groep van 6 (nog erg stille) koppels begint de proeverij. Tijdens een rondleiding worden de indrukwekkende mergelkelders, de stadswijngaard en de bottellijn bezocht. Arlette vertelt op een manier over de rijke historie van het pand die blijft boeien. We wandelen door de gewelven, de keldergangen die niet lijken te eindigen en de prachtige ruimtes waar tout Maastricht en omstreken trouwt. Je kunt zien dat de ambitieuze familie die Thiessen Wijnkoopers runt kennis van zaken heeft. Niet alleen van wijn, maar ook zeker van interieur. 

De ene prachtige wijn na de andere volgt. Welke het waren? Ik vind het moeilijk dit nog na te vertellen. Niet omdat ik het niet meer weet door de alcoholabsorptie, maar vooral omdat met name de sfeer is blijven hangen. Dat de wijn goed was, daar mag je van uitgaan. Professioneel, kundig, maar vooral erg goed in het vervullen van een flinke portie entertainment voor je vrijdagavond. En dat in Maastrichtse stijl, met een Vlaams randje weliswaar. Een gouden randje. Rond een uurtje of 20:00 wandelen we content de zaak uit. Nieuwe vrienden gemaakt, heel wat kennis over wijn opgedaan, maar vooral ontzettend trots op dit stukje historie in Maastricht. Een kunst om een weekend op deze manier te laten beginnen. Hier vier je het leven. 

Thiessen Wijnkoopers 

Grote Gracht 18 

6211SW Maastricht

Website