Beauty net buiten Maastricht

H A R T J E - B E A U T Y 
Maastricht is heel wat beautyconcepten rijk. Zo vind je in hartje stad Servaas the Beauty Concept. Maar ook nèt buiten de stadsgrenzen wordt de schoonheidswereld goed vertegenwoordigd. Ik stel je daarom met liefde voor aan Kayleigh van Be by Kay! Gelegen in Gronsveld is dit de plek waar je moet wezen voor het totaalconcept omtrent beauty. Reuze handige bijkomstigheid: je kunt er gratis voor de deur parkeren! De stralende Kayleigh ontvangt me met een glimlach waar je u tegen zegt. U zeggen doen we trouwens niet, want de drempel ligt laag en de sfeer voelt vertrouwd. In deze ruimtelijke salon staat de jonge en ambitieuze Kayleigh dagelijks voor je klaar met haar team. Een paar jaar geleden is ze hier gestart met een succesvolle beautysalon als resultaat. Maar stilzitten doet Kayleigh niet. Ze is genomineerd voor de prestigieuze Beauty Award in de categorie ‘Schoonheidsspecialiste van het jaar, regio Zuid' en hoopt met haar inspirerende toekomstplannen deze prijs in de wacht te slepen. Ik duim met haar mee. 

Na een kleine introductie neem ik plaats in de verwarmde behandelstoel, heerlijk (want buiten voelt het Siberisch koud). Bij Be by Kay werken ze met het Nederlandse merk Hannah. Een specialist in huidverbetering, jarenlange praktijkervaring en nogal bekend door de bindweefselmassage. Ik was al bekend met deze techniek en kan er geen genoeg van krijgen. Je voelt écht dat er iets gebeurt en dat is weer eens wat anders dan een beetje reinigen en masseren.  Kayleigh begint eerst met een huidmeting, daarmee bepaalt ze de lipidenwaarde, zuurtegraad en checkt ze hoe de vochtbalans er voor staat. Niet best, maar goed. Carnaval heeft zijn tekenen achtergelaten en totdat het zomer is heeft mijn huid zwaar te verduren. Kayleigh weet er wel raad mee. Na een flinke reiniging (niet scrubben, maar mild doch effectief peelen) met een enzymenpeeling - want véél beter voor je huid - steekt ze de handen uit de mouwen. Dit is een flinke klus: de bindweefselmassage. Deze massage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt verbeterend op de huidstructuur, reductie van blokkades en verstevigt het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden is de huid in betere staat om voedingsstoffen op te nemen. Daarnaast kun je een boekwerk schrijven over alle voordelen die de massage met zich meebrengt, maar ook over de nadelen van een slecht doorbloede huid. Bovendien is dit een persoonlijke favoriet: een bindweefselmassage is niet mals,  maar toch is het écht genieten. Hals en gezicht worden hierin meegenomen. De gouden en absolute tip is om een kuur te boeken, 6 tot 8 behandelingen, voor een perfect resultaat. Zie het als een work-out voor je gezicht; als je het maar 1 x doet zet je geen zoden aan de dijk. Gun jezelf deze behandeling en laat Kayleigh de personal trainer van je gezicht zijn. You'll thank me later! Or her of course...

 

De wenkbrauwen worden nog geverfd en in een vorm gebracht waarvan ik het bestaan niet kende. Ik wist niet dat mijn bescheiden wenkbrauwen 'on fleek' (ja ik zeg het maar even) konden zijn. Love it. Houd Be by Kay in de gaten, want dit kan nog eens een grote naam gaan woorden in de beautywereld. Haar motto wordt al duidelijk tijdens onze gesprekken. Kayleigh gelooft in dicht bij jezelf blijven staan. Copy cats zul je altijd hebben, maar geloof in de kracht van jezelf en het geluk lach je toe. Ik sluit me daar bij aan! 

 

Be by Kay

Rijksweg 78A

6247 AK

Gronsveld
Maak een afspraak online!

Eighty8things maakte onderstaande video van Kayleigh. Maak alvast kennis, maar boek ook zéker een behandeling!