TEFAF in Maastricht

H A R T J E - K U N S T 

Maastricht bruist van kunstzinnigheid tijdens TEFAF. Hotels zijn al snel volgeboekt en de laatste tafeltjes worden gereserveerd. Wat is TEFAF precies en hoe haal je alles uit een dag of avond in Maastricht? Ik geef je graag een paar tips! Natuurlijk zorg je voor een paar tickets voor het evenement zelf in het MECC.  275 van 's werelds meest toonaangevende galeries uit 20 landen presenteren werk van Oude Meesters en antieke kunstwerken, maar ook een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst, evenals sieraden en werken op papier. Tickets bedragen rond de 40 euro per persoon. Als je uren over de beurs hebt gewandeld is het tijd om de stad zelf te ontdekken, want de creativiteit en kunstzinnigheid gaat in hartje Maastricht gewoon door. Verschillende kunstgalerieën houden open huis en culinair Maastricht laat zich natuurlijk ook van haar beste kant zien. 

Matthew ‘Bronze’ van Liessum

De komende weekenden kun je kunst proeven in Entre Deux. Dit winkelcentrum biedt zo nu en dan podium voor vernieuwende en vaak jonge createurs. Ontdek Matthew ‘Bronze’ van Liessum. Deze Limburgse kunstenaar is tevens DJ en zijn werkt bruist. Verrassende, krachtige kunstwerken die áltijd in beweging zijn. Tijdens TEFAF zeker een bezoekje waard! 

 

Entre Deux, ingang Vrijthof / Dominicanerplein. De galerie ligt op de eerste etage tegenover Zara.

Kunstenaar in de keuken

Ga tijdens je kunstzinnige bezoek ook zeker op bezoek bij Fernand. In zijn Franse zaakje aan de Stenenbrug is het heerlijk vertoeven. Bij Le Fernand - Café Manger bestel je (als je het mij vraagt en je leest dit, dus bestel ook maar) een coupe Crémant om mee te beginnen. Al bubbelend kun je het altijd veranderende krijtbord eens onder de loep nemen. Escargots, foie gras, moules flambée... Dit wordt smullen met Françoise Hardy op de achtergrond, mais oui! 

 

Le Fernand - Café Manger

Stenenbrug 6

Als baas aan de bar

De prijs voor meest imposante bar in Maastricht gaat naar Café de Bòbbel. Oesters, bubbels en heerlijke gerechten. Aan de marmeren bar, die trots midden in de zaak staat, zit je top. De gerechtjes kosten maar 13,50 en maken het verleidelijk om met z'n allen er op los te proeven. De Bouillabaisse en Steak Tartare zijn persoonlijke favorietjes. 

 

Café de Bòbbel
Wolfstraat 32

Shoppen in luxe

Of ja, vooral shopping deluxe. Bij Vintage Deluxe vind je geweldige moderne kunst, fantastische cadeaus en écht hebbedingetjes voor in je huis. Connaisseur van de kunst Hubert vertelt je er graag alles over! 

 

Vintage Deluxe
Hondstraat 2A

Sjiek of chique?

Zo sjiek als je kunt shoppen bij Vintage Deluxe, zo chique is het bij Christianne. Deze Maastrichtse dame pur sang verzamelt in haar winkel de allerfijnste dingen. Briljante vazen, schelpen juwelendoosjes en oorbellen. Hier ga je op bezoek voor een flinke dosis inspiratie voor je interieur of om gewoon al het moois te bewonderen (inclusief Christianne zelf). 

 

Christianne Rousseau Atmopshere Creator

Havenstraat 16

Even shinen...
Tijdens de TEFAF wil je er natuurlijk op je best uitzien. Altijd eigenlijk, als je door Maastricht flaneert. De dames van Servaas The Beauty Concept helpen je daar graag een handje bij. 4 disciplines onder 1 dak! Boek nog even een afspraak en laat je in de watten leggen. Dr. Nicole Hanssen van injectaBELLES laat je kennis maken met de beste versie van jezelf, Sonja van BEAUTYLOFT weet alles over schoonheid (van binnenuit). Op de begane grond (van dit waanzinnige monumentale pand) vind je Céryla haar massagepraktijk CÉE CONCEPT, even helemaal tot rust komen in hartje Maastricht. De dames van VISAVIE - Fabiënne & Myra - leren je alle tips & tricks op het gebied van make-up. Kan het beter dan dit? Nee, dat kan niet! 

 

Servaas The Beauty Concept
Sint Servaasklooster 41