Kippetjes met Carnaval

H A R T J E - C A R N A V AL 
De stad kleurt rood, geel en groen... Zate hermeniekes op iedere hoek, frisse pilsjes (uit glas of plastic) en de mooiste pakjes. Als culinaire held is het dan lastig om af en toe ook écht goed te eten. De vette happen worden rijkelijk aangeboden, maar soms heb je behoefte aan wat beters. Ik ontdekte het Kippenhok! Dit nieuwe restaurant aan de Kesselskade is perfect om met een een grote groep aan te schuiven. Een fris interieur met leuke knipoogjes naar de kip. Bel al je chickies op: hier moet je wezen. 

Het lieve personeel ontvangt ons hartelijk, dat is fijn! We kunnen in een eigen kippenhok of aan een van de tafels. De ruimtelijke zaak straalt rust uit en dat is fijn tijdens het feestje. Tijdens Carnaval even relaxen, een goede hap én weer door. We hebben er zin in. Op advies van de dame die onze tafel loopt beginnen we met de uiterst gezellige borrelplank. Hemeltje, dit smaakt naar meer. Goede nacho's, olijfjes en mijn favoriet: de kippeling. Manlief zet de wedstrijd door en neemt een pilsje, maar ook als je even pauze neemt is dit top... Ze hebben namelijk een rijk assortiment aan alcoholvrij bier. Heineken is al lang mijn favoriet, dus die neem ik dan ook graag. We hebben namelijk nog 3 dagen Carnaval te gaan! 

Het personeel houdt ons goed in de gaten en blijft soigneren. Ze zijn er als de kippen bij als het glas bijna leeg dreigt te raken, daar houden we van! Tsja, wat hierna te nemen? Omdat we nog een paar uur polonaise voor ons hebben kiezen we een kippetje van het spit. Die draaien al warm aan de rotisserie. Een salade voor de vorm on the side, mag ik nog een pilsje?

Een kippetje zoals 'ie hoort te zijn. Lekker mals, goed gekruid. Dit is écht goed eten. Het kippetje komt van Tante Door en is dus vrij van alle rotzooi die je er normaal wel in verwacht. Dat voelt goed. We sluiten af met een kopje koffie en rapen de moed bij elkaar: de stad wacht op ons. Handjes wassen bij het verlaten van de zaak is een leuke toevoeging van het geheel. Het lieve personeel zwaait ons uit en wij zijn er weer klaar voor. Dit is écht een aanrader! 

 

Het Kippenhok

Kesselskade 39-41

6211EN Maastricht

Routebeschrijving

043 306 5600