Maastricht aan Tafel | Le Bon Vivant

H A R T J E - D I N E R

 

 

Maastricht aan Tafel, een perfect initiatief om je kennis te laten maken met verschillende restaurants in Maastricht. Restaurants waar de drempel net te hoog lag of waar je altijd al had willen eten. Bij Le Bon Vivant was het laatste van toepassing. Ik loop er 2 x per dag langs (want om de hoek) en vraag me steeds af "wat voor culinaire verassingen zouden er uit deze keuken komen?". Toen ik zag dat ze mee deden met de wintereditie van Maastricht aan Tafel wist ik het. Hier moet ik heen! Van 21 januari tot en met 4 februari krijg je voor € 29,50 per persoon bij de aangesloten restaurants een 3-gangen menu. Soms uit te breiden met verschillende tussengerechten. Een klein deel wordt gedoneerd aan een goed doel. Proeft toch net wat lekkerder...

 

 

Chef en eigenaar Björn verwelkomt ons met open armen en een warme glimlach. Onder het bruisend genot van een Cava met zoethoutsiroop en ginger ale vertelt hij vol passie over zijn zaak. Het straalt er van af. Björn weet als geen ander hoe hij de Maastrichtse gastronomie moet uitvoeren. Met een amuse van gepekeld ei, kimchi en makreelcrème trapt hij af. Een mini foie gras brûlée (guilty pleasure) brengt ons in de stemming. 

 

Als voorgerecht krijgen we alle componenten van sushi. Zachte zalm in panko, wasabicrème en gepofte rijst. Niet te doen zo lekker. Een fantastische wijn benadrukt de smaak van wakame, waar ik net zo dol op ben. Daarna volgt de wilde eend - mind the bullets - die perfect gebakken is. De bbq heeft hem nog even gekust en geeft een heerlijke rokerige smaak. Gebakken rode kool, gefrituurde boerenkool en bitterbal van eend en pastinaakcrème on the side. Een hartverwarmend wintergerecht. Daarna komt iets dat me nog lang is bijgebleven. Een tussengerecht tussen het hoofd- en nagerecht in. Wat een fantastisch idee. Een soort van hartig pre-dessert. Briljant. Foie gras met compote van rode ui, bloedworst en een crumble van koffie. Een smaakexplosie die de kunsten van chef Björn en zijn team perfect tot uiting brengen. Als dessert een tropische verrassing van ananas in cachaca, rietsuiker, yuzu en gember. Perfectie, ik kan geen andere woord verzinnen.

 

Samen met professionele bediening van Piet (ik ben fan) die werkelijk antwoord had op al onze vragen is Le Bon Vivant écht de moeite waard! Niet alleen voor het Maastricht aan Tafel menu, maar ook daarna. En daarna... En nog een keertje daarna denk ik. 

 

Le Bon Vivant

Capucijnenstraat 91

6211 RP Maastricht

043 321 0816

Website