Prix de Rome

H A R T J E - D I N E R 
Favoriet liefdeskoppel in de gastronomische wereld Safiere & Wouter runnen al bijna 1 jaar Prix de Rome. In het meest pittoreske (om dit woord maar even te gebruiken) deel van Maastricht en in het hart van wandelaarsland vind je dit lieve restaurant. Als je Safiere een beetje kent, voel je dat haar hart en ziel in de zaak zit. 

 

Met een vaste club in de bediening, die écht altijd een glimlach op hun gezicht hebben, voel je je gauw thuis. De huiskamer van Prix de Rome is zo knus en gezellig! Wouter staat als chef zijn mannetje in de keuken. Met een culinair CV waar je u tegen zegt, kunnen we niet anders dan er van uitgaan dat we verwend worden. Met de vraag of de chef dan ook zelf ons menu wil samenstellen, klopt ons hartje vol verwachting. Onder het genot van een bubbeltje kijken we om ons heen. De zaak stroomt vol... 

We beginnen - natúúrlijk - met een plateautje oesters. Prachtig gepresenteerd en heerlijk fris. Daarna een bouillabaisse en tonijn tartaar. Vrienden weten dat dit mijn favoriete gerechten ever zijn. Met liefde uitgevoerd! Een rijke bouillabaisse waar je echt eventjes van het genieten bent. De tonijn verrast je en is het bewijs dat Wouter weet waar 'ie het over heeft. Dit is goddelijk!

 

Daarna verrast hij ons met zijn pareltje van de kaart: krokant gebakken kalfszwezerik in een fluffy schuimpje waar je van gaat watertanden (ik, as we speak). Een crème van pastinaak, grotchampignons en truffelschuim vergezellen het kalfje. Het visje was de vangst van de week. Een lichte, frisse en verrassende combinatie! Let me scream for more. Een dessert? Ok, om te delen dan! Dikke spijt, want het was heerlijk. Je proeft het seizoen overal in terug! Leuk om te weten: Safiere is vegetarisch. Het menu heeft dan ook verrassende vegetarische opties, die ook voor de carnivoren onder ons een super keuze zijn! 

 

Flanerend lopen we vanuit Biesland weer de bruisende stad in. Het was een prachtige herfstachtige avond in Maastricht. Ga dit edelsteentje ontdekken! 

Prix de Rome

Susserweg 1

6213 NE Maastricht

043 – 321 29 44

info@prix-de-rome.nl