Maastricht aan Tafel | Eetcafé Il y a

H A R T J E - D I N E R
Op een wisselvallige zomerse zaterdagavond bruist de Koestraat. Weer of geen weer, in deze veelzijdige straat in hartje Maastricht valt altijd wat te beleven. Of het nu kaasproeven is bij Nouveau, een ijsje eten van Candiera of... uitgebreid tafelen bij Il y a. Voor dat laatste gaan we! Het terrasje is al bezet, maar door het frisse weer is binnen geen probleem. Vooral als we de sfeer meteen proeven; een warm gezelschap met allemaal hetzelfde doel. Genieten met volle teugen! De super lieve Pearl geeft ons een fijne tafel, met uitzicht op onze BFF Jacques Brel. Trots hangt hij ingelijst de zaak in de gaten te houden, hij heeft goed zijn best gedaan!

Huisgemaakt is hier bijna alles. Ik vraag Pearl wat niet huisgemaakt is, maar dat blijkt bar weinig te zijn. Het speciale menu voor Maastricht aan Tafel lijkt ons heerlijk. Nadat we een fris aperitief van het huis hebben gehad met Prosecco en jawel... huisgemaakte Limoncello krijgen we trek. We besluiten om de twee verschillende keuzes te bestellen en delen deze samen. Te beginnen met jambon persillé, een echte parel in de Bourgondische keuken en een taartje van bladerdeel met champignons en muchos knoflook. Vooral complimenten voor de heerlijke dragon in de jambon persillé! Zo hoort een Maastrichts tafeltje te proeven! Een rode wijn vergezelt en het wordt steeds gezelliger!

Pearl gunt ons wat tijd tussendoor om te genieten van de sfeer. Maastrichtse gezelschappen, maar ook toeristen die dit plekje hebben weten te vinden (én een tafel konden bemachtigen). De tegeltjeswand straalt een thuisgevoel uit. Jacques Brel prijkt met andere bekenden trots aan de wand. Samen met het personeel dat ons zo'n oprecht en gastvrij gevoel geeft is dit echt een top plek! Het hoofdgerecht volgt. Brochette van zwaardvis en gamba's en een Livar steak. Mediterrane geuren, Limburgse streekproducten en vooral heel wat liefde. Als dessert nog een heerlijk frisse aardbeienparfait. Koffietje toe en met een geleende paraplu trotseren we het regenachtige, maar oh zo bijzondere stadsleven van Maastricht.

 

Il y a
Koestraat 7
6211 HR Maastricht
+31 (0)43 3250777
Website

 

Met Maastricht aan Tafel en Maastricht aan de Bar steun je de Stichting Stille Armen. 
"Stille armoede... mensen die hun hoofd recht houden, niet snel klagen, maar ondertussen de eindjes aan elkaar moeten knopen. Geen geld voor iets extra's, geen reserves meer voor onverwachte tegenvallers. Deze mensen zijn vaak onzichtbaar voor de bestaande hulpinstanties." Stichting Stille Armen helpt deze mensen en met jouw donatie tijdens een diner of borrel maak je heel wat stille armen ontzettend blij!