Maastricht aan de Bar | Kruisherenhotel

H A R T J E - D R A N K J E
Van 6 t/m 20 augustus kun je in Maastricht genieten van Maastricht aan de Bar. Een klein zusje van Maastricht aan Tafel, zo wil ik het wel noemen. Het geeft je de gelegenheid om voor een zacht prijsje (heel zacht, want maar € 11,55 voor 2 personen) kennis te maken met een café of etablissement. Heerlijk woord, wordt te weinig gebruikt. Daar gaat 55 cent van naar het goede doel: Stichting de Stille Armen. Ik ga 'aan de bar'  bij niets minder dan het Kruisherenhotel. Een begrip in Maastricht. Met een geschiedenis van heb ik U daar, waar de uiterst charmante Restaurant-manager Bart Vanderstukken ons graag alles over vertelt. Zo gaf hij ons ook nog een rondleiding door dit sprookjesachtige hotel, met enorm veel passie en enthousiasme. De bar wachtte héél even op ons...

Of we goesting hadden in een drankje. Op zeker! We mochten aan de fluweelrode bar plaatsnemen van Winebar Rouge & Blanc, of romantisch op de binnenplaats. De bar was druk en de patio rustig, maar eigenlijk was dat heerlijk. Een oase van rust middenin de stad. Met schattige luiken van de hotelkamers die ons vergezelden. Bart schonk een glas Ruinart, een bekend gezicht voor mensen die eerder het Kruisherenhotel bezochten. Dat onlangs trouwens werd bekroond met 5 sterren, als allereerste hotel in Limburg. Even tussendoor... Al gauw verrast Bart ons met de 'bite', die immers hoort bij de Maastricht aan de Bar actie. Een bite... Mega understatement, want echt een gerecht op zich. Perfect in balans, woorden schieten tekort...

Vervuld van liefde krijgen we een extra kleine tour, want een van de kamers is nog vrij. Deze kans grijpen we! Alsof we niet genoeg overladen waren met romantiek, wat een pracht en praal! De 5 sterren al waard, zelfs na enkel deze 'borrelervaring' meegemaakt te hebben. Voor veel Maastrichtenaren en bezoekers lijkt de drempel heel hoog, maar vertrouw mij en ga op bezoek! Met een beetje geluk schenkt ook Bart jouw glaasje in. Want als één iemand gastvrijheid heeft uitgevonden...

Kruisherenhotel

Kruisherengang 19

6211 NW Maastricht
+31 (0)43 329 20 20
Website

 

Met Maastricht aan Tafel en Maastricht aan de Bar steun je de Stichting Stille Armen. 
"Stille armoede... mensen die hun hoofd recht houden, niet snel klagen, maar ondertussen de eindjes aan elkaar moeten knopen. Geen geld voor iets extra's, geen reserves meer voor onverwachte tegenvallers. Deze mensen zijn vaak onzichtbaar voor de bestaande hulpinstanties." Stichting Stille Armen helpt deze mensen en met jouw donatie tijdens een diner of borrel maak je heel wat stille armen ontzettend blij!