Café Lequet in Liège

H A R T J E - L I E G E 

We krijgen er geen genoeg van: op zondag Luik ontdekken. Je kunt natuurlijk met de boot gaan vanuit Maastricht, maar als je een auto tot je beschikking hebt of zin hebt om met de trein te reizen ben je er ook zo! Binnen 30 minuten ben je vanuit Maastricht in een compleet andere én Franstalige wereld. Dat geeft een vakantiegevoel zonder daar een vliegticket voor te hoeven boeken. Voor deze tip is het van belang dat je op tijd aanwezig bent. Want bij Café Lequet zijn ze er als de kippen bij. Verse kipjes van het spit, dat wel. Om 12:00 uur melden we ons met een enthousiaste "nous sommes cinq". De patron geeft een knikje en gelukkig horen we binnen 3 minuten "CINQ!! ICI!!". Dat is het teken dat we aan tafel mogen. Verwacht hier geen witte lakens en andere chique zaken, het gaat hier om Bourgondisch genieten in z'n puurste vorm. Ondertussen wordt de rij smachtende bezoekers langer en langer... Om ons heen loerend en genietend vergeten we helemaal dat het zondagochtend is en van ontbijt geen sprake is geweest. Ach... We zijn per slot van rekening op 'vakantie'. Een Jupiler volgt snel en binnen 10 minuten staat de tafel vol. Boulet à la Liégeoise, crevettes avec tomates en garnalenkroketten. De allerlekkerste mayonaise, heerlijke frites en oké dan... Nog één biertje! Laten we het een graansmoothie noemen, past beter bij het ontbijtgevoel. Het seizoen van de fijne mosselen is aangebroken, dus hupsakee naar Liège! 


M E T - W I E
Met je allerleukste vrienden, die de avond van tevoren op tijd in bed lagen! 

 

Café Lequet
Quai Sur - Meuse 17
4000 Liège, België
+32 4222 21 34