Tonica

H A R T J E - D R A N K J E 

Maastricht is weer een jonge ondernemer rijker! Daar houden wij van... Het duurde daarom niet lang voordat we op bezoek gingen bij Tonica. Tonica is een modern-mediterraans restaurant met vernieuwende ideeën op culinair en gastronomisch gebied.  In een van onze favoriete en nog té weinig gewaardeerde straatjes in hartje Maastricht: de Mariastraat. Je vindt hier sinds kort al een nieuw theehuisje en onze vaste tailor is er al jaren te vinden. Nu sinds een paar weekjes dus ook culinair vertoeven en wel bij Maria. Maria in de Mariastraat? Juist, het had zo moeten zijn. Toch koos deze jonge (!!!) onderneemster voor de muzikale naam voor haar nieuwe restaurant.  In tonale muziek is de tonica meestal het eerste en het laatste akkoord van een compositie. Je voelt inderdaad dat álles bij Tonica, van begin tot eind, in balans is en perfect in elkaar zit. 

 

Op een uiterst zonnige dagje (Maastricht is er de laatste tijd heel wat rijk) nemen we plaats op het romantische terrasje. Een sapje om mee te beginnen, want het is HOT. Vers en zonder poespas om even te hydrateren. Al gauw wijst de uiterst charmante Maria ons op het huisaperitiefje. Bubbels met een heerlijke frisse twist van citrus en rozemarijn. Aperol-lovers opgelet: dit gaat je smaken! We willen lunchen, maar zijn eigenlijk ook in de borrel mood. Wanneer niet? Maria overlegt met de chef en al gauw verschijnt een zeer uitgebreide plank met allerlei lekkers. Heerlijke bruschetta, goede vleeswaren, olijven en allerlei fijns. Het huisaperitief is perfect in combinatie met deze borrelhapjes (understatement!). 

 

Samen met de charmante en professionele service van Maria is dit écht een aanrader. Je wordt geïnspireerd door haar ambitieuze instelling! Oh ja, ze is ook nog eens fan van MVV. ;-)

 

M E T - W I E 
Met je moeder, beste vriendin, een stel vrienden. Bij dit hartje kun je werkelijk met iedereen aankomen die goed eten waarderen kan, en dat op een van de mooiste stukjes in Maastricht!

 

Tonica

Mariastraat 5-7

6211 EP Maastricht

0438552857