Harry's

H A R T J E - D I N E R 

In het 'petit Paris' van Maastricht ligt het uiterst charmante restaurant Harry's. Gevestigd in hotel Beaumont dat al jaren een begrip is! Tot voorheen vooral ons favoriete plekje om te lunchen, maar wat blijkt... Dineren is toch écht de moeite waard. Geen idee waar ik moet beginnen...

 

Het idee om hier te dineren ontstaat door een feestelijke hoedanigheid: moedertjelief is jarig! Als je in Maastricht wilt uitpakken: ga dan por favor naar Harry's. Een kleine vermelding in mijn reservering blijkt genoeg om ongelooflijk verrast te worden. Het fijnste tafeltje aan het raam, de flûtes met bubbels verwelkomen ons en dan nog die vriendelijke service. Niet alleen een service die je eigenlijk overal verwacht, maar een die je mee naar huis neemt en vooral doorvertelt. Ontspannen, professioneel en een tikkeltje grappig. Soms heb je niet eens door dat je glas of het (heerlijk krokante, please ik wil meer) brood met wisselend dipje weer is aangevuld. Smooth operators, die bediening van Harry's... Love it!

Het menu van Harry's kenmerkt zich door heel wat klassiekers, altijd geïnspireerd door het seizoen. Het wisselt dan ook net zo snel als het weer in ons kikkerlandje. Genoeg blijvertjes op het menu trouwens. Neem bijvoorbeeld de oesters, steak tartaar, salade niçoise, steak met Bearnaisesaus en een hoop omgetoverde vergeten groenten. Onder het ziltige genot van oesters (een melange van Normandische en Gillardeaus) breken we ons brein over wat hierna te nemen. De bubbels vloeien rijkelijk en de creativiteit neemt toe. De steak tartaar, daar kom je gewoon niet omheen. Neem hem als voorgerecht in een kleinere portie of als hoofdgerecht met een partij fijne frites. Het wordt een kleine versie als voorgerecht en moedertjelief neemt de gerookte zalm met citroen, knolselderij en radijs. Ik laat die Tabasco flink druppelen en we zijn meer dan tevreden over deze keuze. Daarna valt mijn oog op de sardines met artisjok, spek, oesterzwam en sardinejus en moeke neemt schelvis met kruidenkorst, lente groente en tomatencompote. Het fijne is dat wij eigenlijk overal bubbels bij (willen) drinken en het bedienend personeel dat hartstikke goed begrijpt. Al bubbelend genieten wij van dit heerlijke menuutje. 

 

Voor een dessert is geen plekje meer vrij. Toch wordt de verjaardag met een fonkelend vuurwerkje afgetopt. Wat een lieve geste! Volg Harry op Facebook en ervaar een flinke berg voorpret. Daarna sowieso die reservering maken: dat wordt een feest (of er nu iemand jarig is, of niet). Oh ja, broertje/zusje/BFF The Dutch (hotel en cocktailbar on fleek) ligt om de hoek. Een nieuweling herrezen uit de 80s van dezelfde ambitieuze eigenaren. 

 

M E T - W I E 
Nou mamaatje sprak er nog dagen over. Maar hier hebben al eerste dates een succesvol verhaal gekregen en werden vriendschappen met een deukje hersteld. Ga met iemand die gastronomie en écht goed eten kan waarderen, de rest laat je aan Harry over. 

 

Harry's

Wycker Brugstraat 2

6221 EC Maastricht

Nederland

T +31 (0)43 328 13 66
Website

Reactie schrijven

Commentaren: 0