Le Fernand

Le Fernand - Café Manger. Je vindt hem vanaf het Onze Lieve Vrouweplein, langs de bruisende Koestraat en tegenover de prachtige Bisschopsmolen. In een compleet vernieuwd pand (waar voorheen Jack & Lobina te vinden waren) heeft Fernand een nieuwe manier van culinair genot met veel bravoure op de Maastrichtse (menu)kaart gezet.

 

Het interieur is door INTER/ALTER ontworpen. Deze interieurarchitecten zijn niet meer weg te denken uit het gastronomische beeld van Maastricht. Met een totaal nieuwe stijl, heel wat brutaliteit, maar altijd met een hart voor het Bourgondische leven zetten ze prachtige concepten neer. Zo ook voor Fernand. Het licht straalt letterlijk vanuit de keuken, waar de fijnste plateaus vandaan worden getoverd.

 

Het zonnetje schijnt precies over zijn pittoreske terrasje, waar wij dus ook plaatsnemen. Eigenlijk jammer, want het interieur laat je hartje smelten. Maar goed, een tanning-sessie terwijl je luncht is altijd mooi meegenomen. Bij een zonnig terras schenkt Fernand natuurlijk een fijne rosé. Al snel volgen de verrassende plateaus. Hij weet precies welk gezelschap zin heeft in wat voor plateautje. Zo krijgen wij een heerlijk bordje vol met lekkers: eendenrilette, pelgarnalen, smeuïge kaasjes, pittige worst, beenham en heerlijk gebakken buikspek. Explosie van smaken die hoe dan ook perfect bij elkaar passen!

 

Wij willen meer! No problemo. Al gauw volgt een gegrilde geitenkaas (ik watertand) en natuurlijk bij het seizoen passend: asperges met ham en ei. Wel op een nèt wat andere manier bereid, want bij Le Fernand is het alles behalve saai. De rosé wordt tussendoor trouwens op een regelmatig tempo bijgeschonken (love it!). 

 

Na een uurtje of drie is de lunch uitgebreid genoeg geweest. Met een goed gevulde maag, wankelende beentjes, een blosje op de wangen en de mooiste mensen die ons terrasje gepasseerd zijn gaan we geweldig gefêteerd naar huisje. In 't Maastrichts sluit ik dan ook graag af met: vaan 's aovends tot 's mörges, fijner es bij Fernand is 't nörgens.  

 

Le Fernand - Café Manger
Stenenbrug 6
Maastricht
043 8528952

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lisette Sagis (donderdag, 15 april 2021 21:33)

    Oh heerlijk, al lezend maak je me enthousiast en neem je me mee op jouw culinair uitstapje. Nu hoop ik nóg meer dat we binnenkort hier overal weer van mogen gaan genieten!