Mr. Smith

H A R T J E - D R A N K J E 
Vol verwachting (spanning en nieuwsgierigheid) klopt ons hartje. We staan voor een deur, zonder naam of enige hint die ons vertelt wat er gebeurt als we aanbellen. "Press for drinks" beveelt ons een gouden bordje aan de Rechtstraat 55. Een drankje, dat lusten we wel. Dus wij bellen aan...

 

De deur opent en uit de duisternis verschijnt een glimlach. We worden verwelkomd door een van de eigenaren van Mr. Smith. Een Vlaams accent geeft ons een thuisgevoel. De gang heeft een mysterieus en jungle-achtig karakter. De trap naar beneden brengt ons in een typische gewelvenkelder, zoals je die vaker ontdekt in Maastricht. Maar deze variant is voorzien van fluwelen fauteuils, chesterfield sofa's en een trotse bar die in het midden prijkt. Wij nemen plaats!

 

De kaart, die houden we liever voor gezien. De connaisseur mag ons verrassen, nadat we hem vertellen wat 'our flavour' is. Shake, shake, heartbreak... Er wordt flink gewerkt achter het buffet. Verschillende angostura bitters, verse kruiden en verschillende drankjes met genoeg alcohol worden bij elkaar gebracht. Een schilletje van dit en een stokje van dat, in 'two shakes of a lamb's tail' hebben we de heerlijkste cocktail. Een  - zeer klassieke - Negroni voor de citruslovers onder ons, zeker een aanrader! Ikzelf een Bloody Mary, sowieso de beste ever. Met precies genoeg pit en een rijke smaak! Ik noem het een voorgerecht voor de levensgenieters.

 

Het interieur is heel wat mysterieuze rariteiten, cadeautjes van bompa en antieke stukken rijk. Je kijkt je ogen uit. Eten kun je hier niet (want zo ook vinden wij: schoenmaker blijf bij je leest), maar elke cocktail is een maal op zich. Vergeet niet om van tevoren te zorgen voor een gevulde maag, dan kun je hier zorgeloos verder genieten . Plan (en reserveer!) je bezoek aan onze nieuwe vriend Mr. Smith dus op tijd! 

 

M E T - W I E 

Je moeder, lover, best friend, collega... Ik kan niemand verzinnen die hier niet heen kan. Je oma laat je misschien beter thuis, maar voor de rest zou ik vooral iedereen meenemen naar dit mysterieuze plekje. 

 

We can't stop pressing for drinks! 

Mr. Smith

Rechtstraat 55

Maastricht

0615591955

    

Reactie schrijven

Commentaren: 0